• Home
  • ထိန်းသိမ်းကာကွယ်

From Farm to Plate, Make Food Safe

Supply Chain

ငါးလုပ်ငန်းဦးစီးဌာနရှိအဏုစိတ်သရုပ်ခွဲခြင်းဆိုင်ရာ ဓါတ်ခွဲခန်းများဌာနစိတ်

ငါးရံ့ခြောက်နှင့်ယမ်းစိမ်း

မြန်မာနိုင်ငံတွင် ငါးခြောက်မျိုးစုံတစ်နှစ် ထုတ်လုပ်မှုတန်ချိန် ၄၀၀၀ကျော်ခန့်ရှိပြီးငါးရံခြောက်အနေဖြင့်ထုတ်လုပ်မှု တန်ချိန်မှာ ၃၀၀၀ခန့် ဖြစ်ပါသည်။ လူတစ်ဦးချင်စီစားသုံးမှုမှာတစ်နပ်လျှင်နှစ်ကျပ်သားခန့် စားသုံးပြီး တစ်လလျှင် (၃)ကြိမ်ခန့် စားသုံးပါသည်။

ငါးရံ့ခြောက်တွင်ပါဝင်သောထပ်ဖြည့်ပစ္စည်းများမှာ ဆိုဒီယမ်ကလိုရိုဒ်(အိမ်သုံးဆား)နှင့်ဆိုဒီယမ်/ပိုတက်ဆီယမ်နိုက်ထရိတ် /နိုက်ထရိုဒ်(ယမ်းစိမ်း) တို့ဖြစ်ပါသည်။ ငါရံ့ခြောက်တွင်ယမ်းစိမ်းပါဝင်မှုသည်ဆားနှင့်ယမ်းစိမ်းရောနှောအသုံးပြုခြင်းအချိုးပေါ်မူတည်ပါသည်။

Continue Reading

မျှော်မှန်းချက်

ငါးလုပ်ငန်း ရေရှည်စဉ်ဆက်မပြတ်ဖွံ့ဖြိုးတိုး တက်စေပြီး ငါးရိက္ခာဖူလုံစေရန်၊ ငါးလုပ်ငန်း ကို အခြေခံ၍ ကျေးလက်နေပြည်သူများ၏ လူမှုစီးပွား ဘဝမြင့်မားလာစေရန်နှင့် နိုင်ငံစီးပွားဖွံ့ဖြိုး တိုးတက်မှုကို အထောက်အကူ ဖြစ်စေရန် မျှော်မှန်းပါသည်။

မူဝါဒ

 ငါးသယံဇာတများကို ထိန်းသိမ်းခြင်းဖြင့် ငါးရိက္ခာဖူလုံစေရန်၊ အစားအစာ ဘေးအန္တရာယ် ကင်းရှင်းစေရန်နှင့် စဉ်ဆက်မပြတ် ငါးလုပ်ငန်းဖွံ့ဖြိုးတိုးတက်စေရေးအတွက် ဥပဒေနှင့် အညီ ဆောင်ရွက်ရန် ဖြစ်ပါသည်။

စိုက်ပျိုးရေး မွေးမြူရေးနှင့်ဆည်မြောင်းဝန်ကြီးဌာန

+49 555 000 000
hello@gmail.com
support@gmail.com